Gilla Flugfiskaren på facebook

tisdag 24 november 2009

Båge i Flugströmmen

Flugströmmen


Just nu sitter jag med ett glas whisky för att lindra min förbannade halsvärk. Åkt på en rejäl förkylning. Inget vidare men det stoppade mig iaf inte för att åka till flugströmmen i Harasjömåla som vi hade bokat sedan länge.
Ca 12 mils bilfärd till Harasjömåla anländer vi till flugströmmen strax innan 10.00 hade siktat på att vara där tidigare men tycker om att sova länge om morgonen så kom inte iväg riktigt som vi tänkt.

Iaf så hade vi bokat denna dagen lite i förhoppning av att ha sträckan nästna för oss själva men så var inte fallet för det var fullt med andra fiskare längs strömmen. Mycket trevliga typer och duktiga fiskare bla en herre som redan tagit 3 st bågar då vid kom till vattnet (lönar sig att komma upp ur sängen tidigt).

Strömmen är otroligt vacker och helt otroligt att den är gjord för hand känns väldigt naturlig. Under våran promenad uppströms möttes vi av ett par stycken andra fiskare som dragit upp fina regnbågar.

Regnbåge 2.5 kg
Fiskesuget var på topp och halsvärken kändes som bortblåst.
Fisket var till en början ganska trögt lite aktivitet i ytan men inga hugg, men hyfsat med aktivitet i ytan. På vår väg tillbaka nedströms så mötte vi en fiskare med fisk på. Stannade och pratade med honom och han sa att vita flugor av typ "masken" fungerade bra idag.

En fångstmaskin vit Wolly Bugger

Jag stannade precis nedanför en fors en bit ner och fiskade en bit nedanför och sedan längre och längre ut. När jag nådde en större sten en bit ut lät jag flugan sjunka fiskade dessutom med en fast sinking poly leader för att få ner flugan snabbt och djupt då det var ganska högt vatten. Nästan direkt vid hemtagningen small det till och bågen tog tre stycken rejäla rusningar direkt. Sedan var det en lång fight där fisken knyckte och vände men inga mer rusningar direkt. Det skulle också visa sig att platsen jag valt att stå på inte var den mest ultimata direkt. Forsen på min ena sida och en stor buske på den andra med massa grenar som jag inte kunde ta mig förbi med flugspöet i handen. Som tur var ju min far med som kunde hjälpa till med håvningen. Försökte först få in fisken en bit nedströms men lyckades efter flera försök inte att få in den tillräckligt nära. Så då fick jag pressa upp fisken mot forsen och min far kunde kasta sig ut på en sten och gjorde sig så lång som möjligt för att lyfta in fisken. Direkt efter håvningen hände det klassiska, flugan for ut ur bågens mun så håvningen kom i rättan tid. Dyngsur om knäna blev far men jag är mycket tacksam för assistansen för det hade varit knepigt med landningen om jag varit själv där. Efter detta firade vi med lite pizzabullar och kaffe.

Sen så flöt dagen på i snabbt tempo och några mer fiskar blev det inte för våran del, någon till lyckades de andra lura men fisket verkade avta ganska bra efter middagen. Vid 17.00 tiden började vi packa ihop och kändes oss ganska nöjda med dagen, fin fisk, fint vatten, trevligt sällskap och en bra dag trots förkylning och lite duggregn bitvis. Hade dessutom min utomordentligt fina nya fiskeväst som jag fick på min födelsedag, kanonväst från Sameo (http://www.flugor.se/).
Fisken tog för övrigt på en helvit "Wolly Bugger" givetvis egenbunden och vägde fina 2,5 kg.








torsdag 12 november 2009

Flugor i massor

Just nu binds det flugor på högvarv hemma blir iaf ett par varje kväll nästan.
Främst streamers som nobblers och montana för trippen till Flugströmmen om två veckor. Håller också på att binda upp ett gäng flugor åt min kompis inför framtida fjällen resan till Kaitum




























Min nya fjällfiskeask börja ta sig.
Riktigt bra ask som jag fyndade på Tradera med två extra "väggar" att fästa flugorna på.

onsdag 11 november 2009

Flugströmmen

Skulle återkomma med en rapport från Snärjebäcken när jag var där senast, kan sammanfatta det med två ord - Ingen Fisk.
Tråkigt men så är det, var hyfsat med fiskare där som inte heller haft någon strörre lycka. Fisk fanns det, en av de som fiskade där berättade att han slängt ut vitlöksbröd i vattnet som de tydligen vart förtjusta i. Dock inte våra färgranna flugor.

Nu har iaf jag och min far bokat i en resa till Flugströmmen i Harasjömåla om ca 2 veckor. Varit där en gång tidigare med god lycka. Dock var jag den enda som lyckades lura en den dagen. Det var riktigt varmt i augusti nån gång med lågt vatten och fiskan var nästan apatiska. Såg dem tydligt i det grunda vattnet men trivdes inte alls i värmen, till slut så small det iaf på en båge på 4 kg.

Var igår och gjorde min karp/harr tattuering också. Blev mycket bra, är ännu inte riktigt färdig, tog lång tid att göra alla fjäll :) Skall tillbaka nästa fredag och pytsa i lite färg också. Då kommer det bilder på den!