Gilla Flugfiskaren på facebook

söndag 31 oktober 2010

Regnbågsfiske och tjuvfiske.

Idag kom jag äntligen iväg för att fiska lite regnbåge.Lägg till bild

Härlig höstdag med 10 grader i luften, relativt vindstilla och små solstrålar som skymtade då och då, en perfekt dag för fiske. Planerade att åka till den närliggande regnbågsvattnet där de endast gäller flugfiske. Men ändrade mig då jag svängde in till vattnet och möttes av en stor röd van och tre stora grabbar som spinnfiskade och metade i sjön. Sånt gör mig så fruktansvärt förbannad att inte respektera lagarna som gäller och de verkade inte bry sig de minsta över att jag kom. Jag vände och körde mot det andra stället "Lindwalska sjön" som ligger ca 2 kilometer bort. Har dock undvikit denna sjö den senaste tiden då många här också bryter mot reglerna. Här var det dock lugnt med "tjuvfiskare" så bestämde mig för att ge de en chans. Ringde min far som skulle hänga på och fiska och berättade att de var den andra sjön som gällde idag och berättade om tjuvfiskarna för honom.
Han som är lite tuffare än vad jag är åkte förbi de andra stället innan åkte till Lindwalska för att kolla vad det var för några som tjuvfiskade där, visade sig att de inte kunde svenska iaf och han sa då till dem.
- No spinn fishing
och de svarade med
- Fuck off
Alltså inga trevliga typer.

Men, men tillbaka till fisket.
Farsan kom bort till sjön men tyckte det såg allt för lugnt ut och hoppade över fisket för idag. Lugnt var det också, mycket lugnt absolut ingen aktivitet alls på ytan. Fisket var trögt men efter några timmar så upptäckte jag att jag hade fisk efter men som inte högg, tvärvände precis intill land. Bytte då fluga till en "röd masken" och med sinktip lina tog jag hem flugan sakta, sakta. Då kom ett litet hugg och mothugget satt perfekt. Ett par rejäla rusningar sedan tröttnade en mycket vackert tecknad regnbåge som förmodligen gott i sjön relativt länge med tanke på färgerna och konditionen.
Härligt att komma ut och stilla fiskebegäret en smula och njuta av de vackra höstvädret.
Tack till min kära sambo och barnen som var med hela dagen.
En bild från kvällens fototur med Tage.

onsdag 27 oktober 2010

Lite flundror



Blev inget fiske varken i söndags eller igår på min lediga dag. Satsar på det till helgen istället.

Dock blev det en vända med familjen till City gross för att storhandla.
Passade då också på att besöka den lokale fiskehandlaren. Han sålde flundror för 9.90 kg! Så vi passade på och handlade 5kg orensade såklart.
Trots att jag är fiskare så äter jag relativt sällan fisk då jag faktiskt inte är så förtjust i fisk och jag tillämpa oftast catch and release. Men flundra är inte alls någon dum matfisk måste jag säga. Så jag och sambon rensade x antal flundror igår kväll och med en aning skrubbiga händer så har vi nu en frys full med goda flundror.


Skitfiske!

lördag 23 oktober 2010

Vintern närmar sig


Efter att ha haft en tuff period nu ett tag så har de varit lite fiske i tankarna igen, blev några nymfer bundna häromdagen då jag håller på och fyller upp lagret inför kommande säsong. Finns det tid över och energi så blir det nog en tripp till regnbågssjön imorgon. Det blir kallare och kallare ute och snart är säsongen för det här året slut. Snabbare än man tror.

Nyligen förlorade jag min kära hund Midna otroligt jobbigt då hon var mer som en vän än en hund för mig, en familjemedlem. Vi hade många fina fisketurer tillsammans och hon kommer att saknas fruktansvärt mycket.



torsdag 7 oktober 2010

Tradera-Fynd


Idag fick jag lite nytt material som jag fyndat på tradera. Elastiska band, snöre eller vad man nu skall kalla dem, utmärkta för att göra snygga kroppar till nymf flugor framförallt. Finns massvis med bra material som man kan hitta där inne för riktiga reapriser. Tror slutsumman på dessa två förpackningar blev 26kr, överkomligt.
Idag hade jag dessutom min lediga dag så de hann bli några test flugor.

Så här blev det!



Skitfiske!

tisdag 5 oktober 2010

September-flugan

Här kommer en av mina favoriter i flugasken som får representera månadens fluga i september (även denna försenad).
Har fått två artiklar publicerade på www.rackelhanen.se gå gärna in där o kika!

Månadens Fluga - September

Elk hair caddis

Krok: en 10:a
Bindtråd: Valfri men svart är aldrig fel
Kropp: Älghår och grizzlyhackel
Vinge: Älghår
Hackel: Brun tupp

-Börja med binda in bindtråd som vanligt.
-Bind sedan in ett grizzlyhackel längst bak vid krokskaftet.
-Tar sedan 3-4 st styva älghår och linda fram mot kroköglan, dock in hela vägen fram, lämna plats för vinge och hackel.
-Ta sedan hacklet du bundit in och linda fram tills där du slutade med kroppen.
-Bind in en rejält bunt med älghår som vinge, ungefär lika långa som kroken.
-Bind sedan in det bruna tupphacklet ett par varv och avsluta med ett huvud och en whip finish knut.
och som Gordon Ramsey säger- DONE!

Övrigt
En grym fluga för fiske efter vakande öring och för framförallt regnbågen. Fått många regnbågar på denna fluga då fisket varit trögt och då använt denna fluga med snabb hemtagning och plötsliga stopp, fisken blir intresserad och det brukar bli rätt explosiva hugg vid stoppen. Den är dessutom nästintill osänkbar.

Skitfiske på er!